29 kwietnia 2016 07:54 | Aktualnosci przedszkolne
28 kwietnia 2016 r. dzieci z oddziału 5, 6 - latków gościły w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Łowiczu.
Pani Iwona Bogusiewicz – Kuś z grupą swoich wychowanków przygotowała dla maluchów warsztaty kulinarne. Wspólnie ze starszymi kolegami
i koleżankami dzieciaki wyciskały soki z owoców, siekały sałatki, ucierały pastę z zielonego groszku, zagniatały ciasto na muffinki i drożdżowe bułeczki.
Wspólne działania kulinarne były okazją do dobrej zabawy oraz przekonały dzieci do spożywania zdrowych posiłków.
Uczniowie drugiej klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych na Blichu wykazali się niezwykłą pomysłowością i zaangażowaniem. Sprawili, że dzieci czuły się jak prawdziwi kucharze.
Po zakończonej pracy wszyscy mogliśmy skosztować tych pysznych potraw.
Dziękujemy Dyrekcji Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 oraz pani Iwonie za umożliwienie nam udziału w tak ciekawych i inspirujących zajęciach.