23 października 2012 13:02
Dnia 22 października wymyślaliśmy przepisy na surówki. Pracowaliśmy w grupach i tak powstały cztery różne przepisy na warzywno-owocowe i warzywne surówki.
A potem robiliśmy też surówkę jabłkową – marchewkową z dodatkiem pysznego jogurtu.
Wiemy, że warzywa i owoce są zdrowe i mają wartości odżywcze, gdyż zawierają witaminy niezbędne do funkcjonowania naszego młodego organizmu.
Oprócz takich zajęć uczestniczymy też w kontynuowanym w naszej szkole unijnym programie ,,Owoce w szkole”.
Chętnie zjadamy świeże i smaczne jabłka, chrupiemy marchewkę, paprykę czy rzodkiewkę.
Każdy z nas zna witaminowe abecadło:
,,Naturalne witaminy lubią chłopcy i dziewczyny,
bo najwięcej witaminy mają owoce i jarzyny!”:-)
Uczniowie klasy I z wychowawczynią